Отървете се от мазнините: Плуване за отслабване

Ако не сте добър плувец, никога не е твърде късно да промените това. Все още може да се научите да плувате чудесно, на каквато и възраст да сте в момента. Освен да тонизирате кожата си, плуването може да ви помогне и да отслабнете! Много басейни в днешно време предлагат уроци по плуване и водна аеробика. Затова вижте как плуването може да ви бъде от голяма полза за сваляне на килограми.

Задавате си въпроса може ли плуването да ни помогне да отслабнем?

Отговорът е ДА, защото така ние изгаряме калории и благоприятстваме работата на сърцето. Това е една отличнатренировка за всички възрасти. Ако дишането ви е по-учестено, това означава, че тялото ви работи усилено.Кръвното налягане се нормализира и ставате значително по-издръжливи. Плуването понижава рисковете отвъзникване на различни заболявания като диабет и инсулт.

Има лесни стилове на плуване, които може да следвате:

  • бътерфлай;

  • свободен стил;

  • гръб;

  • бруст.

Колкото по-често редувате тези различни движения във водата, толкова повече ще заздравявате и оформяте всичкимускули на тялото си.

Други предимства на плувния спорт са:

  • Повишава силата ни в горната част на тялото и по-конкретно в гръдния кош, който при неактивен начин на животчесто отслабва и заболява.

  • Развива гъвкавост на ставите, сухожилията и мускулите.

  • Ако плувате, всички излишни калории ще бъдат изгорени.

  • Много спортисти използват плуването, за да се възстановят от контузия, благодарение на което подобряват  издръжливостта на мускулите и сърцето си.

Важно:Загрявайте всички мускули, стави и разтягайте всички сухожилия, преди плуване! Това ще ви помогне да сепредпазите от така наречените крампи.

Как да отслабнем чрез плуване?

[caption id="attachment_282" align="aligncenter" width="960"]

Young Woman Swimming in a Pool Underwater[/caption]

Всичко, от което се нуждаете, за да постигнете целта си, е ефективен плувен план за загуба на тегло.Възложете си да бъдете постоянни и поне веднъж в седмицата да отделяте 1 час за любимия си спорт. Трябва даимате решителност и дисциплина, за да успеете. Защото дори ако плувате усилено, а след басейна отновозлоупотребите с тялото си (приемайки нездравословна храна или алкохол), то тренировките ще бъдат безполезни.Един балансиран хранителен режим и достатъчно сън в комбинация с тонизиращите свойства на водата ще випомогнат да се чувствате физически силни и способни за всякакви предизвикателства!

Започни на чисто. Живей енергично. Поддържай форма с Мадал Бал!

Снимки (източници):http://www.popsugar.comhttp://homeworkoutforwomen.nethttps://www.swimoutlet.com