Skip to content

Въпрос:Възстановява ли се намаленото по време на Програмата тегло?

Д-р Бейер: В повечето случаи намаленото тегло се запазва. За разлика от много други диети, където загубата на тегло се дължи най-вече на освободеното количество вода, при Програмата „Усещане за подмладяване“ отслабването се дължи на загубата на стари, болни клетки и на мастна тъкан. Друго голямо предимство на тази Програма е, че хората се избавят от пристрастеността си към нездравословните храни. Както знаем, храните, които не са добри за нас, са най-честият виновник за наднорменото тегло. Консумацията на преработени храни и захарни изделия, които съдържат много въглехидрати, могат да доведат до повишаване на теглото, тъй като тялото складира излишните въглехидрати. Много от тези храни са широко разпространени в магазините и ние лесно свикваме да се храним с тях. Изследванията показват, че хранителният режим с високо съдържание на захар и преработени въглехидрати може да доведе до пристрастяване. (Ние буквално започваме да копнеем да си хапнем нещо сладичко…)

Когато прилагаме пречистваща Програма като „Усещане за подмладяване“, организмът може да се освободи от това пристрастяване. Ние му даваме почивка от обикновения хранителен режим. На третия или четвъртия ден от Програмата повечето хора наистина се чувстват по-добре, по-здрави, по-жизнени и пречистени, защото тялото се е освободило от отпадъците. Когато приключат с провеждането на Програмата, повечето хора не желаят да се върнат към стария си начин на хранене, защото се чувстват по-добре и идеята отново да се хранят нездравословно ги отблъсква. Веднъж щом скъсаме с тази пристрастеност, тялото буквално казва на ума: „Повече не желая да приемам тази храна“. Повечето хора използват Програмата като стъпка към един нов начин на хранене и на живот. Тази диета ни пречиства. Губим излишното тегло и се чувстваме така добре, че лесно можем да възприемем един по-рационален хранителен режим и начин на живот. Коментарите на хората, приложили Програмата, постоянно потвърждават това.

Въпрос: Могат ли деца да прилагат Програмата?

Д-р Бейер: Разбира се. Децата над 6-годишна възраст могат да я прилагат. Тя помага изключително много на тези, които имат кашлица, алергии от студа, проблеми със синусите и лигавицата, както и възпаления. Всички тези проблеми са причинени от натрупаните в организма токсини. При деца от 1 до 6-годишна възраст сиропът може да се прилага като отличен подсладител. В училищна възраст по-леките форми на Програмата са ефикасно и безопасно средство за ранна борба с наднормените килограми, за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания и за други „подмладяващи се” актуални здравни проблеми.

Въпрос: Да продължавам ли да вземам лекарства по време на Програмата?

Д-р Бейер: Ако вземате лекарства по лекарско предписание, трябва добре да прецените как да постъпите. Лекарствата ще забавят ефекта от Програмата, но преди евентуално да ги спрете, трябва да съгласувате това с личния си лекар. Все пак е по-добре да приложите Програмата, като вземате лекарства, отколкото да не я приложите изобщо.

Въпрос: Мога ли да променя съотношението на съставките в подмладяващата напитка?

Д-р Бейер: Ако сте извънредно гладни, извършвате активна физическа работа или имате ускорен метаболизъм, можете да прибавите към коктейла още сироп. Добавете го в съотношение с лимоновия сок 3:2 или 4:2. Открийте коя пропорция ви се отразява най-добре. Някои хора обичат напитката с повече сироп, а други – с по-малко.

Въпрос: Защо е висока цената на продукта Madal Bal? С какво той е уникален?

Д-р Пашкулев: Палмовият сироп е комплексен продукт от качествени, 100% екологични суровини. Тяхното добиване е трудно, концентрирането на сиропа налага малки обеми от него да се извличат от многократно по-големи количества от първичния сок. Кленовият сироп, включен в Madal Bal, е възможно най-висококачественият (от вида клен „птиче око”) и за разлика от други търговски форми, не се подлага на разреждане с подсладители. Транспортните разходи за доставка на продукта в 2/3 от страните по света и модерните технологии за производство и опаковане, също следва да се имат предвид. Специалните палмови съставки са уникални за световния пазар и за пръв път напускат териториите, в които виреят и където местните жители ги използват като храни и лекарства. Всички съставки са с най-висока степен на екологична чистота, продуктът се произвежда при постоянен и стриктен технологичен контрол и напълно оправдава световното качество на търговска марка Madal Bal. Факт, който не може да се твърди за повечето храни, добавки, подсладители и билкови продукти на днешния пазар.

Въпрос: Доколко се подобрява физическата и умствената работоспособност при употребата на Мадал Бал?

Д-р Пашкулев: Разтоварващите режими с натуралния палмов сироп действително помагат за повишаване на умствената и физическа работоспособност. Приемана в по-дългосрочен план, напитката повлиява хроничната лесна уморяемост, а периодите за употребата й са в зависимост от вида на причините, които предизвикват умората. Спортистите и усилено трениращите могат да ползват олекотените версии на Програмата или плодово-зеленчуковата (българска) диета, която има по-богат витаминно-минерален и антиоксидантен състав.

Въпрос: Необходимо ли е въздържане от друга храна?

Д-р Пашкулев: Възможно е да употребяваме Madal Bal и като едно нормално балансирано средство – той има решаващи предимства в сравнение с останалите подсладители. Но ако желаем да постигнем траен пречистващ, оздравителен и подмладяващ ефект, трябва да признаем, че всеки метод (лекарствен, билков, физкултурен или оперативен), който не включва разтоварване, е само полумярка. Понякога медикаментите могат временно да намалят апетита и процента на усвоената храна, да стимулират обмяната на веществата. Ефектът обаче, освен че не е траен, често се придружава от странични неблагоприятни последици (влошено храносмилане, диария, нервна възбуда, сърцебиене, нарушени функции на щитовидната жлеза и др.) Дори и физическите упражнения, колкото и да са полезни, не са достатъчни като самостоятелна мярка, понеже водят до повишаване на апетита. А на това болшинството хора реагират с консумиране на повече и не съвсем подходяща храна. Освен това твърде малко са съвременните храни, гарантирано чисти откъм масовите замърсители – пестициди, тежки метали, радиоактивни изотопи. Консумирайки дори и полезни храни, ние продължаваме да въвеждаме в организма тези токсини. Оптималният начин те да бъдат по-пълно отстранени, е въздържане от обичайна храна и кратки или по-продължителни периоди на следване на швейцарската система.

Въпрос: Какви са приликите и разликите между швейцарската Програма и други разтоварващи режими?

Д-р Пашкулев: Както вече бе подчертано, екологично чистото разтоварване с Madal Bal гарантира, че по време на режима в организма ни няма да попаднат обичайните отрови, изобилстващи и в плодовете, зеленчуците и соковете. Освен това медът, който често се прилага при други форми на разтоварване, не се понася добре от все повече хора – например при алергии, ферментативни храносмилателни нарушения и гъбични заболявания. (Медът, преобладаващ на пазара, като правило не е натурален). Ако пък разгледаме пълното гладуване, неговата трудна поносимост и възможни усложнения при липса на компетентно ръководство стесняват силно спектъра му на приложение. Колкото до нискокалоричните белтъчни режими, те не са разтоварващи, а по-скоро натоварващи – много хора се чувстват зле или получават изостряне на заболявания, при които разпадните продукти не се отделят пълноценно (при чернодробни, бъбречни, сърдечносъдови, ставни, обменни и др. проблеми). Временната загуба на килограми при тези хора често е за сметка на общото им здраве и самочувствие и като цяло се оказва привидно и временно решение на проблема.

Malcare WordPress Security